Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.04.2018 00:06 - Дурачок – новата отрова, Автор:elianna, Категория:Лични дневници. и...УМРЯЛАТА КОТКА НА ТЕРЕЗА МЕЙ, Автор:lyubomircholakov, Категория:Политика
Автор: sorossadistfucking Категория: Забавление   
Прочетен: 416 Коментари: 1 Гласове:
7

Последна промяна: 09.04.2018 00:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image
тровен в Албионската бърлога на зМейТерез с псевдо БОВ-ЛЕКАРСТВО ЗА НЕУТРАЛИЗАЦИЯ, бивш двоен агент дядя Сергей оживя.
==============
Дурачок – новата отрова Автор: elianna Категория: Лични дневници


 Пропагандната машина е озверела през последните години. И продължава да се радикализира с бързи темпове.
Ама грам изобщо не е нова.
Агенция ВВС се е превърнала в Министерство на пропагандата некъде преди ВСВ, иначе Оруел през 1948 немаше да напише това в „1984“.
  Един въпрос обаче не спира да ме тревожи – имал ли е поръчение писателят от своите бивши работодатели от ВВС да напише този „фантастичен“ роман или го е направил по своя неприкосновена воля?
  И още едно мое недоумение в скоби (дали Оруел е подозирал, че освен Голем брат има и Малък брат – некои го наричат съвест – който също не спира да наблюдава).
  Пропагандната машина е озверела през последните години. И продължава да се радикализира с бързи темпове.
  Тереза Мей и другите вогони нема да си признаят, че са сгрешили с прибързаните си реакции.
  Това издава техната целеустременост.
  Важен за тех е резултатът.
  Да демонизират Русия.
  Да я смачкат с лъжите си, да подготвят общественото мнение, за да не им се сърдят, когато един ден преминат към горещата фаза...
  Русия от своя страна им отговаря пропорционално и също освирепява.
  Доказателства за руското истеризиране са изцепките на техните висши държавни лица (в това число и човекът, който нема държавни функции, но му зачислиха такива, патриархът им).
  Но кое е първо – кокошката или яйцето?
  Първо Западът ли поиска да се докопа до природните богатства на Русия или първо Русия реши, че нема да търпи експанзивната политика на западняците колонизатори?
  Както правилно отбелезаха некъде, в момента студена война нема, щото руснаците са много по-малко от американците и западноевропейците.
  Ако сравним и военните бюджети, ще стигнем до същия извод.
  Но на хладнокръвните колонизаторски гадини им требва враг. И той не е ислямизмът.
  Ислямизмът им е съюзник.
  Когато от Русия се изтеглят и Макдоналдс, ще стане интересно. А ако не го направят, значи театралната постановка е много яка.
  Не съм путинист по никакъв начин, понеже съм убеден, че всека власт развращава и че Путин вече е достатъчно развратен.
  Обаче много мразим да видим в блоговете на Иво Беров и Иво Инджев славословията спрямо САЩ и Европа и плювките към Русия.
  Това са крайности, а крайностите никога не са съдържали истината.
  Истината е в умереността.
  И не съм го казал аз, а един човек преди доста години.
  Човекът го били затворили и осъдили на смърт, щото казвал на политиците в очите какво мисли за тех.
  И дори му предлагали да избега от затвора.
  Властта пратила тайни посланици при Сократ да му съдействат да се чупи от панделата.
  Той обаче не бил така „лукав“ и коварен като нашите тия двамата, дето оня ден направиха Цецо за смех. И решил да си изпие чашата с отрова честно и почтено. Ама неговата отрова не била „Дурачок“. Била бързодействаща.
  А „Дурачок“ действа с години.
  Почва да те трови от момента, в който почнеш да разбираш к`во ти редят ония бастуни от новините.
  Дъра-бъра, бръщолевят, обаче постепенно опорките се загнездват в акъла ти, проникват подсъзнателно и един ден и ти сам не верваш как от устата ти се посипват безмозъчните мантри – новичок, Скрипал, Путин, виновни, виновни по дифолт, нема кой друг да е, само рашките са...
  И рашките да си мълчат ли? Озъбват се и те. И играта загрубява.
  В момента „Дурачок“ така е отровил света, че само един катарзис вселенски може да ни пречисти. Може би това целят ония от Министерство на пропагандата.
 
Наскоро открих сериала „Викинги“ и оня ден догледах сезон 4.
  Беров и Инджев също требва да го изгледат, да се порадват на кървищата и да спрат да блеят колко са велики ония на Запад.
  Ония на Запад винаги са крали.
  И понеже сега Путин не е много съгласен да му откраднат красивата девствена мацка на име Сибир, западняците, тия заклети колонизатори, се опитват да му скроят шапката.
  Не ме кефят нито едните, нито другите.
  Играят много тъпа игра, а народонаселението точи лиги пред новините вечер.
  Не желая да употребявам „Дурачок“, сори.
               АВТОР: НИКОЛАЙ ФЕНЕРСКИ
image
==
УМРЯЛАТА КОТКА НА ТЕРЕЗА МЕЙ Автор: lyubomircholakov Категория: Политика 
http://lyubomircholakov.blog.bg/politika/2018/04/06/umrialata-kotka-na-tereza-mei.1602669
    На 3 март 2013 г. в английския вестник „Телеграф“ се появява една статия, в която пише следното: 
   „Да предположим, че губите някакъв спор. Повечето факти са против вас и колкото повече хора виждат това, толкова по-лошо става за вас и за вашата кауза. При това положение вашият най-добър ход е да извършите маневра, която някои описват като "хвърляне на умряла котка на масата". 
   Когато върху масата бъде хвърлена умряла котка, хората ще бъдат възмутени, разтревожени, отвратени. Но това няма значение. По-важно е, че всички ще извикат: "Олеле, умряла котка върху масата!". После ще говорят само за умрялата котка и ще забравят спора, който сте изгубили“. 
   Авторът на този текст е Борис Джонсън, сега министър на външните работи на Великобритания. 
   Как ви се струва? 
   Хитра тактика, нали? Ако усетиш, че не си прав, тоест, че си се оказал заблуден глупак и, на всичко отгоре, установиш, че околните започват да го разбират, изходът е открит: намираш умряла котка, желателно вмирисана за по-голям ефект, мяташ я върху масата – и готово! Всички, естествено, говорят само за умрялата котка и вече са забравили, че ти самият си се оказал заблуден глупак. 
   Но дотук нещата са само на теория. Може би Борис Джонсън само си приказва. Тоест, припомня остроумна алегория, без никаква връзка с практиката.
   Хайде да видим тогава каква е практиката! 
   На 4 март са отровени Сергей и Юлия Скрипал. В продължение на една седмица никой не обвинява никого за отравянето – не е обвинена нито Русия, нито Великобритания, нито извънземни. Което е логично – нали трябва да се потърсят доказателства, за да се издигнат някакви обвинения против когото и да било. 
   Тереза Мей обвини Русия на 12 март. На пръв поглед всичко върви все в същата логическа верига – значи, изминала е първата седмица на разследването и ето, доказателствата вече са налице, поради което британската премиерка и отправя съответното обвинение. 
   И тук започват разминаванията с логиката. 
   Такова разминаване е липсата на въпросните доказателства. Тази липса е толкова очевидна, че дори българският премиер Бойко Борисов, известен със слугинското си поведение към западните лидери, зае изчаквателна позиция. В случая неговата прословута страхливост изигра, колкото и да е парадоксално, положителна роля. България зае може би не най-достойната позиция, защото все пак привика посланика си – но поведението й беше поне разумно. Когато атовете се ритат... Колкото до достойнството, то е трудно постижимо с един страхлив премиер, способен само да слугува на „началниците“. Но това е друга тема. 
   И така, Тереза Мей сама призна, че няма доказателства, а обвинява Русия само поради „висока степен на вероятност“. 
   С други думи: побързала е да хвърли вмирисаната котка върху масата. Веднага изниква логичният въпрос: защо вмирисаната русофобска котка изобщо се озова върху масата? Какво толкова се е случило, че вниманието трябваше да бъде отколено по посока на нещастната вмирисана животинка? 
   И отговорът идва от само себе си. Борис Джонсън го е написал пределно ясно: „Когато започнете да губите някакъв спор“. Тоест: котката се хвърля върху масата, за да бъде забравено нещо, което е неудобно за вас. 
   Какво искаше Тереза Мей да бъде забравено и да бъде отклонено вниманието от него? Мнозина анализатори споменават в този смисъл „брекзита“. Но брекзитът няма как да бъде забравен, защото той тепърва ще се развива. Прекалено е мащабен, за да бъде отклонено вниманието – за него тепърва ще се говори с навлизането в сложните му, тежки и трудни процедури. Цяла вмирисана хиена да бъде хвърлена върху масата, брекзитът няма как да бъде забравен. 
   Тогава? Въпросът все така си стои: какво толкова се случи между 4-ти и 11-ти март, та на 12-ти март Тереза Мей да се реши да играе толкова грубо? Явно е било нещо важно, впечатляващо, може би дори шокиращо, за да си позволи тя такава стъпка: преки обвинения към Русия само въз основа на „висока степен на вероятност“, без доказателства? 
   Хайде да видим какво шокиращо се е случило във Великобритания между 4-ти и 11-и март, от което управляващите там биха искали да отклонят вниманието с всички възможни средства и, естествено, с желателно последващо забравяне? 
   Между 4-ти и 11-ти март във Великобритания се случи само едно-единствено шокиращо нещо. Това беше разкритието, че...

  
ПРОДЪЛЖАВА ТУК:
https://sites.google.com/site/sajttnalubomircolakov/manipulaciata-na-sznanieto-i-sznanieto-na-manipulaciata/umralata-kotka-na-tereza-mej
   (Понеже този сайт не дава възможности за поставяне на пряк линк, копирайте линка, поставете го в най-горния ред на екрана си и натиснете "ентер").

Гласувай:
7
01. sorossadistfucking - Сори Хралан-ФОБе. Не си тук по темата и идеята, дори като ФОБ.
10.04.2018 13:40
haralanov написа:
...кацап.

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sorossadistfucking
Категория: Забавление
Прочетен: 42524
Постинги: 67
Коментари: 88
Гласове: 131
Архив
Календар
«  Януари, 2019  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031