Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.07.2018 19:52 - ЕКЗИСТЕНЦ МИНИМУМ слънце, въздух и вода. ЗА ЖИВОТА.Кольо Босия.Мерцедес-гладуване.Иванчева и Кадиев зад протеста на Кольо?
Автор: mondieumus Категория: Забавление   
Прочетен: 437 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 04.07.2018 20:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
imageЕКЗИСТЕНЦ МИНИМУМ слънце, въздух и вода. ЗА ЖИВОТА
ПОСЛЕ идва мисълта за (+ малко хляб, малко-малко солчица). ЗА ЧОВЕКА
БЛАГОДАРНОСТ .с и без отплата. ЗА ДАРЕНАТА СВОБОДА

===
        За слънцето, въздуха и водата. За живота
   Доц. д-р инж. Пенчо Пенчев:
  От ранна възраст си записвам сентенции, които с мъдростта си ме впечатляват. Като думите на Дейв Сомърс: „Преди да се молиш – вярвай! Преди да говориш – слушай! Преди да харчиш – спечели! Преди да  пишеш – мисли! Преди да умреш – живей!”.
   Събирах и налаганите ни дълги години призиви, апели, лозунги, силно политически пристрастни, но уви, повече звучащи като анекдотични реплики от типа „ Да влезем в светлото бъдеще с лъснати обувки!”
   Зная, чел съм, че на източната страна на паметник на българо-съветската дружба във Варна е написан цитат от Г. Димитров: „За българския народ дружбата със Съветския съюз е тъй жизнено необходима, както слънцето и въздухът за всяко живо същество”, цитат, който ни бе втълпяван години наред.
   Тази многократно повтаряна фраза-апел, отъждествява и налага като безусловна необходимост специфична дружба между два народа, така както две други физични дадености (слънце и въздух) са необходими за всяко от живите същества.
   Необходими за какво – за възникването на жива материя от нежива, или за развитие и съществуване? Или и за двете.
   За хората без специализирани химико-физични познания остава втълпеното от лозунга „познание”, че има ли  въздух – има и живот.
   Дали е така, обаче?
  Ако да, то защо, а ако не, какво още трябва.
......

https://nauka.bg/za-slntseto-vzduha-i-vodata-za-zhivota/
===
Слънце, въздух и вода – фактори на закаляването
Автор: доц. д-р Гео Нешев, дн

Този рефрен от старата спортна песен е особено важен и актуален за ранната детска възраст. Въздушно-слънчевите бани са част от мерките за закаляването и усъвършенстването на приспособителните възможности на детския организъм към условията на средата. Въздействието е комплексно – температура, влажност и движение на въздуха, продължителност и степен на слънчевото облъчване.

Трябва да подчертаем, че редовното излагане на въздух, но при подходяща температура в детската стая, лекото облекло, извеждането на разходка и чист въздух са безспорни изисквания при отглеждането на детето в неговия общ закалителен режим, който трябва да се спазва ежедневно и целогодишно. Така се включваме в режима за правилното хранене, сън и бодърстване, а това е необходимо условие за успех при преминаването към въздушни и слънчеви бани, т. нар. специални закалителни процедури.

Въздушни или слънчеви бани не са препоръчителни за деца – неприспособени към ежедневните по-слаби, но непрестанно действащи студови дразнители. За тях те са един силен стресор, който не винаги поражда ответната реакция от страна на организма. Ето защо въздушните и слънчевите бани, както и водните процедури (обтривания, обливания), се препоръчват при деца, които ежедневно се извеждат на разходка и се обличат съобразно времето.

При въздушна баня в домашни условия детето се съблича само по гащички при обикновена стайна температура и се оставя да постои така пет минути. През три дни продължителността на въздушната баня се удължава, докато достигне 30 минути. Началната възраст за тази процедура е три месеца. Малчуганът се подготвя за въздушна баня чрез постепенно събличане на дрешките му: съблича се най-напред една дрешка и така се оставя в продължение на 5 минути три дни подред. В следващите три дни се съблича и втората дрешка и най-сетне през следващите три дни детето се оставя по гащички за пет минути.

При деца над една година, които започват въздушните бани през лятото (най-подходящия сезон за започване на закалителни процедури) или които са били закалявани преди това, но са прекъснали процедурите по една или друга причина, продължителността на въздушната баня може да се увеличава всеки ден с по пет минути. Обратно, при често боледуващи или при много изнежени деца удължаването трябва да става още по-постепенно, например с по две – три минути през три – четири дни.

Температурата на помещението, където се провежда закалителната процедура, трябва да бъде за кърмачета между 23 и 21 градуса, а за децата от една до три години – съответно 22-20 градуса. През лятото при децата от ранната възраст въздушната баня се провежда на открито, при условие че няма силен вятър и температурата на въздуха не е по-ниска от 25 градуса. При въздушна баня на открито детето трябва да е под сенник, съблечено. Продължителността на престоя постепенно се увеличава.

По време на въздушната баня кърмачетата и особено децата в първите месеци на живота си трябва да бъдат активно, но умерено раздвижвани. При децата над една година това е необходимо главно през първия месец на процедурите.
Слънчевите бани са подходящи за кърмачета, навършили три месеца, и то най-напред под форма на т. нар. частични слънчеви бани. Те се провеждат като детето се оставя на открито при слънчево време в количка с оголени ръце и крака. Главата трябва да бъде винаги на сянка!

При закаляването посредством въздушни и слънчеви бани настъпва краткотрайно свиване с последващо разширение на кръвоносните съдове на кожата, което предизвиква благотворна промяна в сърдечно-съдовата и дихателната система. Чрез системни и редовни въздушни и слънчеви бани, като се спазва принципът на постепенността, се тренират и терморегулационните способности на организма. Въздухът и слънцето са жизнена необходимост за растящия организъм и без тяхното въздействие той вехне и не се развива, подобно на цвете, поставено в тъмно и непроветрявано помещение.
http://www.desant.net/show-news/35994
================
           Надничат ли Иванчева и Кадиев зад протеста на Кольо Босия?
        Вижте с какъв "Мерцедес" идва да "гладува" пред НС!
(СНИМКИ)

Автор:
varg1 Категория: Новини
http://varg1.blog.bg/novini/2018/07/04/nadnichat-li-ivancheva-i-kadiev-zad-protesta-na-kolio-bosiia.1615732
image      "Професионалният протестиращ" Николай Колев-Босия се оказа замесен в странна ситуация. Всяка сутрин самообявилият се за борец против корупцията идва на новата си работа като протестиращ пред Народното събрание със скъпо немско возило "Mercedes" CLC 200 с регистрационен номер СА8899НА, придружаван от няколко съмнително изглеждащи охранители, видя репортер на БЛИЦ. Проверката в масивите на КАТ показва , че лъскавият "Мерцедес" е собственост на фирма "МС-България" ЕООД, регистрирана на името на Завен Такворов Астадуров. Проверката също така установи, че въпросната фирма се занимава със селскостопанска техника, туроператорска и комисионна дейност. Същият бизнесмен от арменски произход се оказва участник в други фирми като бутилираща компания Ракитово ООД и Бутилираща компания- Горна Баня, печелили обществени поръчки за стотици хиляди левове.   Завен Астадуров е и член на ПП Нормална Държава- партията на небезизвестният ексдепутат от БСП Георги Кадиев. Астадуров се оказва един от видните защитници  на арестуваната за крупен подкуп кметица на Младост Десислава Иванчева.  Николай Колев- Босия твърди, че вече над 20 дни е в гладна стачка, поредният му протест с недоказани, скалъпени обвинения относно купуване на шофьорски книжки, като иска оставката на транспортния министър Ивайло Московски и на цялото правителство. Медиите изкараха този човек с героичен ореол на страдалец, но истината е, че крупни бизнесмени надничат като сянка зад гърба му. Информацията, с която се сдобихме, поражда въпроса - истински ли е протестът на Босия или е просто бутафория?  И ако е така- колко пари струва в днешно време да очерняш хора, използвайки лъжливи гладни стачки на възрастен човек, който видно е в деликатно психическо състояние.  Какви интереси прозират зад този опит за създаване на измислени трусове в държавата с очевидна цел лична облага на определени кръгове?
image
https://www.blitz.bg/politika/ekskluzivno-v-blits-nadnichat-li-ivancheva-i-kadiev-zad-protesta-na-kolo-bosiya-vizhte-s-kakv-mertsedes-idva-da-gladuva-pred-ns-snimki_news611440.html





Гласувай:
2




Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mondieumus
Категория: Забавление
Прочетен: 1929
Постинги: 1
Коментари: 0
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031